Категории
Комбиниран котел Bisolid Saver C 25kW
Комбиниран котел Bisolid Saver C 25kW

Комбиниран котел Bisolid Saver C 25kW

3 000.00лв.
Код на продукт: Bisolid Saver C 25kW
Наличност: На склад
Количество:
Работно налягане 0.2 Mpa
Воден обем 70 l
Обем на бункера 79 l
Тегло 253 кг
Размери [Д/ В/ Ш] 1260 / 900 / 720 мм
Вид гориво дърва / пелети
Номинална мощност дърва/пелети 25 / 25 kW
КПД дърва/пелети 86% / 91%
Гаранция 2 години
Произход Чехия

* Посочената цена е за комплект на котел и пелетна горелка!

Котел Saver C 25 e оборудван с допълнителна предна вратичка, пелетна горелка и табло за управление, като бързо и лесно (за по-малко от една минута) се преминава от дърва към пелети и обратно. Горелките Bisolid са предназначени само за водогрейни котли Bisolid за изгаряне на дървесни пелети.
По-високата ефективност на котел Saver C 25 в сравнение с конкурентни котли на твърдо гориво се постига благодарение на стоманената, триходова конструкция на топлообменника, завършваща с два тръбни снопа. Постига се по-голяма топлообменна площ гарантираща качественото и ефективно отопление на цялата сграда.

Модел Saver C 25 има еднаква номинална топлинна мощност при работа с дърва и пелети- 25kW. Коефициентът на полезно действие на изделието при работа с дърва е 86%, а при работа с пелети, този процент се увеличава до 91%. Обемът на бункера е 79l, а водният обем 70l. Котелът е произведен в Чехия.

Предимства на серия Saver C:

- Възможност за изгаряне на дърва за огрев (с дължина до 400 mm) и на определени видове агро отпадъци - дървесни остатъци от горска и селскостопанска дейност (клони от овощни дървета и други, вършина, кочани от царевица, слънчогледови пити, лозови пръчки), индустриални дървесни отпадъци (кори, изрезки), строителни дървесни отпадъци, брикети и въглища.

- Пространството за зареждане с гориво е увеличено, като гарантира продължително време на работа между две последователни зареждания.

- Котелът е стандартно оборудван с термовентил за автоматично регулиране на дебита на въздух за горене, осигуряващ максимално оползотворяване на горивото, икономичност при работа, както и регулиране на топлинната мощност в широк диапазон.

- Горивна камера от жароустойчива стомана, гарантираща надеждна и дългосрочна експлоатация.

- Автоматична модулация на горивния процес, намаляваща броя на спиранията и запалванията, респективно консумацията на гориво и ел. енергия.

- Възможност за регулиране на температурата на топлоносителя в широк диапазон.

- Възможност за работа със стаен термостат и седмичен програматор.

- Управление на циркулационна помпа според температурата на топлоносителя.

- Възможност за управление на димосмукателен вентилатор.

- Безшумна работа и ниска консумация на ел. мощност.

- Изключително удобен за монтаж, експлоатация и поддръжка.

- Пелетните горелки Bisolid са напълно автоматизирани – запалаване, следене на пламъка, продухване на горивната камера. Имат интуитивен LCD дисплей за лесна работа.

- Автоматичната настройка на количеството въздух и гориво съобразно избраната от потребителя температура, осигурява висока ефективност на съоръжението при минимален разход на гориво.

- Защити от обратен огън и самозапалване на горелката, както и от замръзване на топлоносителя.

Оцени

Вашето име:

Вашето мнение:

Важно: HTML не е позволен!

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода от картинката: